3 smertelindrende metoder du skal kende, når du har ondt i lænd og bækken i din graviditet

Bækken- og lændesmerter er noget, der rammer rigtig mange gravide. Smerterne kan opstå af forskellige årsager, jeg har nævnt de 5 typiske årsager her: Årsager til bækkenløsning Men når de først er opstået, er der heldigvis hjælp at hente. Hvis du ønsker at lindre smerter i lænd og bækken i din graviditet, deler jeg her 3 hurtigt virkende smertelindrende metoder med dig. Alle er helt trygge for dig, der er gravid.

1. Manuel terapi

Manuel terapi er et fantastisk redskab. Ikke kun fordi du altid har det ved hånden, enten med en lacrosse bold eller med en partners dygtige hånd, men fordi det virker med det samme. Ofte er vi spændte i de overbelastede muskler og led, som fører til smerter. Derfor er afspænding af disse muskler og led med til at lindre smerterne og generne, man oplever. Manuel terapi er helt ufarligt, men bør selvfølgelig udføres på den mest optimale måde. Du kan med fordel bruge manuel terapi i 5-10 minutter hver dag som forebyggelse, men når smerten er opstået, anbefaler jeg 15-20 minutters intensiv behandling ved hjælp af en lacrosse bold  på triggerpunkter omkring smilehullet ved hoften og på balden, eller massage fra en uddannet terapeut eller din partner. I Baby Akademiets kursus for gravide, der er ramt af smerter i lænd og bækken eller bækkengener, er der en videoguide til manuel terapi med partner, som du kan benytte allerede nu. Find kurset “Smertefri Graviditet” lige her: Smertefri Graviditet

2. Psoas-strækket

Lyder det lidt som noget pseudoscience? Lad endelig ikke navnet snyde dig. Dette stræk virker lige med det samme – efterfulgt af en lur på sofaen! Psoasstrækket er et stræk, hvor din lyske bliver strukket. “Men hvorfor skal jeg strække lysken”, tænker du måske? Jo, fordi du under din graviditet har mere vægt på forsiden af kroppen grundet relaxin. Psoasstrækket er med til at lindre spændinger, der opstår i lysken grundet mere fremadbøjet holdning. Det kan umiddelbart frigive smerter fra lænd og balder og iskiasnerven. Stå i positionen i 20-30 sekunder, inden du skifter ben, og gentag 2-3 gange.

3. Varme-kulde bade

Iskoldt vand? Yes! Det kan noget! Især når det blandes med varme stunder. Varme og kolde bade kan lindre smerter akut. Simpelthen fordi det spænder og afslapper musklerne skiftevis. Brug kortere tid med det koldt vand – ca. 5 sekunder – og længere tid med varmt vand – ca. 15 sekunder. Stå i bruseren i et par minutter, og tag et hvil på 15 minutter på sofaen efterfølgende.

Share this post

Maria
Dior
Jeg er uddannet indenfor global sundhed og ernæring, hvor mit speciale har været inden for ernæring og sundhedsoptimering hos infertile, gravide, mødre og spædbørn. Jeg har haft mit eget træningscenter for gravide og mødre, og har derfor 11 års erfaring med alt fra meditation, mindfulness og vejrtrækning til fødselsforberedelse, genoptræning efter fødslen, kernestyrke og meget mere. Jeg er også uddannet yoga instruktør og massør og mor til 3 skønne unger.

Baby Akademiet består af fagpersoner indenfor områderne fertilitet, graviditet, barsel og baby, der står klar til at støtte dig i hver eneste milepæl på din rejse som forælder. Vi udvikler faglig viden i form af kurser og artikler, med formålet om at vejlede og give dig de bedste råd og værktøjer til at skabe en sund, tryg og positiv start på din families liv.

Søg efter noget bestemt

Udvalgte posts

Kategorier

Popular Posts