Baby

Barnets første måltid – det skal du huske

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Find alle guides og indlæg til dig der er på barsel.

Find alle guides og indlæg til om at være familie.

Okay, nu er det nu. Dit barn skal have sit første måltid, der ikke foregår ved brystet eller med en flaske. Du har måske gjort dig alle mulige tanker og forberedelser inden, men hvad skal du egentlig forvente, når barnet sidder i stolen? 

Vær tålmodig når, baby skal have mad første gang

Det er første gang, dit barn præsenteres for mad, der ikke er mælk. Det er uvant og nyt. Det skal dit barn lige finde ud af. Det er derfor vigtigt, at du ikke sætter et fuldt måltid foran barnet og forventer, at han/hun spiser det hele, for det kan barnet ikke. Det første måltid kan med fordel i stedet bestå af små smagsprøver. På den måde får barnet et indblik i, hvad det er og måske også, hvad der venter.

Det er desuden vigtigt at huske på, at barnet ikke er vant til anden konsistens end den mælk har (uanset om det er modermælkserstatning eller brystmælk). Lad derfor det første måltid bestå af grød eller mos. Du kan med fordel lave mosen selv (så ved du også, hvad der er i) med Babymoov’s Madmaskine. Den er super smart og kan hjælpe dig med (næsten) alle aspekter af at lave en super lækker mos til din baby. Du kan også servere grød for dit barn. Det er klart anbefalelsesværdigt at lave grøden selv, men hvis tiden (eller overskuddet) ikke helt er til det, så har Woodland Wonders nogle super gode grødblandinger, der kan være et rigtig fint alternativ. 

Lad barnet udforske, når barnet skal prøve fast føde første gang

Som tidligere nævnt er det med “rigtig” mad nyt for barnet. Og det er derfor noget, som barnet har behov for at finde sig til rette i. Det gør barnet ved at udforske den mad, du serverer – og det er altså både med hænder og tunge. Du skal derfor ikke tage på vej, hvis dit barn får klattet maden rundt både i ansigtet og omkring sig. Det kan være frustrerende, hvis barnet skubber maden ud af munden lige efter, at du har givet en skefuld mad, der egentlig helst skulle ende nede i maven. Det er dog vigtigt i den situation at forblive rolig og acceptere, at det er barnets måde at udforske maden på. 

Når det så er sagt, så er formålet med måltidet jo også, at barnet får noget ned i maven. Det er trods alt derfor, du serverer alle disse lækkerier for dit barn. Når barnet sidder og kaster rundt med maden, kan du jo ikke være helt sikker på, hvor meget der egentlig ender i maven. Prøv derfor under barnets “leg” med maden at se, om du kan styre en ske med mad ind i munden på barnet. På den måde er det lidt nemmere at sikre, at dit barn rent faktisk får noget at spise. Men selvom det i den situation er dig, der styrer måltidets gang, så er det stadig vigtigt at sørge for, at barnet er med på, hvad der foregår. Barnet skal stadig kunne se, hvad der er på den ske, barnet skal spise af. Til det formål har Mushie nogle super fine skeer med en lille bue, der netop gør det muligt for barnet at se, hvad der er på skeen, inden de tager/får den i munden. 

Der er også en anden fordel ved at made sit barn med ske. Barnet lærer nemlig allerede her, at når man spiser, så bruger man bestik og ikke hænderne.

Der er nok kun én ting at sige: Velbekomme!

Tilbage til bloggen

Barnets første måltid – det skal du huske

Barnets første måltid – det skal du huske

© Baby Akademiet - 2023.  All rights reserved. | Handelsbetingelser | Cookiepolitik |  Design af Maria Dior

@babyakademiet

Her på siden kan du finde viden om fertilitet, graviditet, fødsel, kejsersnit, amning, flaske, nyfødt, baby, søvn og udstyr.

I vores webshop finder du kun nøje udvalgte produkter. Du kan også lytte
til vores podcast, eller investere i et online forløb indenfor vores fagområder. 
Rigtig god fornøjelse - til vi ses! 

Kom omkring

til toppen

Instagram er vores dille

Lad os hænge ud

@BabyAKADEMIET