Kan de øge mælkeproduktionen? Ja! Det kan den faktisk. Fedtstof og kalorier gør nemlig det. Og denne er rig på begge dele. Derfor skal den også nydes med begrænsning
Ingredienser:
Bund:
- 1 dl pekanødder
- 1 dl mandler
- 10 dadler (uden nødder)
Fyld:
- 5 dl cashewnødder (blødgjort i 1 time i kogende vand først)
- ½ banan
- 0,25 dl kokosolie, smeltet
- 0,5 dl honning
- 0,25 dl mandel/kokosmælk
- Friskpresset juice fra ½ citron
- 1 spsk vaniljepulver
- 2 dl blåbær (friske eller frosne)
- 50 gr philadelphia naturel – full fat
Sådan gør du:
- Fyld en bradepande med bagepapir i bunden
- Put nødder og mandler i en foodprocessor, og blend til det er knust og ensformigt. Tilsæt dadler og blend til det er en dej, du kan arbejde med.
- Put dejen på bagepapiret, og mas den til den er ca 3 cm tyk
- Hav alle fyld-ingredienser i en blender (udover blåbær) og blend til det er en fin, blandet masse. Hvis du har brug for at tilsætte mere mandelmælk, så gør det. Den skal være tyk, men blød.
- Put ca. halvdelen af massen over bunden. Den anden halvdel tilføjer du blåbær og blender igen. Du vil nå få en flot blå/lilla farve på dejen.
- Hæld resten af fyldet over det andet fyld og fordel det jævnt ud til kanterne. Top kagen med blåbær.
- Stil det hele i fryseren i et par timer, og nyd med friske bær og en god kop kaffe til.
Se denne og 3 andre opskrifter på lækre snacks du fx. kan lave under barsel her